Pagina's

zondag 20 juli 2014

Een tochtje door Gemmenich

Jezus had er nog drie dagen voor nodig, maar één rustdag in de vakantiewoninggrot was genoeg voor Bavo om terug uit de doden op te staan. Hij jeremieerde bij de gedachte opnieuw zijn tweewiel te moeten bestijgen, dus om zijn lichaam niet onmiddellijk weer naar de filistijnen te helpen, werd besloten onze stalen rossen een dagje achter te laten. 

Al wandelend trokken we de wijde, wrede en wilde wereld in. De kaart leidde ons langs een oude spoorwegbedding door diepe donkere wouden ver weg van de bewoonde wereld. Absolute stilte en totale rust heersten in deze omgeving… tot onze vijf helden langskwamen. God zag en strafte meteen. Druppels regen daalden vanuit de hemelsluizen neer op onze kinderlijke kanissen.  De rivier kolkte net niet uit zijn oevers en we vreesden Noah achterna te moeten. De zondvloed bleef echter uit en onvervaard gingen we verder op stap, langs de Geul.

Bijna waren we hierbij getuige van een bloederig tafereel dat niet misstaan zou hebben in het Oude Testament, of anders toch minstens in een Dusauchoit-docudrama. Cerberus, de hellehond himself, had zin gekregen in een sappig eendenboutje en achtervolgde een weerloos eendje. Totaal verloren en hulpeloos spartelde en ploeterde de eend door het water. Het arme dier zat echt wel in nesten (Dusauchoit => Dieren in nesten, toch even de genialiteit van deze tekst duidelijk maken). Het was slechts door een goddelijke interventie dat het diertje kon ontkomen.

De hemel klaarde op, en vrolijk fluitend en zingend gingen onze vijf helden door. Dartelen door de weide, rusten op een bankje, spelen met het balletje van Jasper (totaal niet dubbelzinnig). Idylle als nooit tevoren. Helaas konden we niet te lang genieten van dit sacrale schilderstafereel daar de moderne Lokerse gladiatoren het paarswitte gespuis moesten bekampen in een spannende Supercupstrijd. We haastten ons dan ook terug naar ons verblijf en trakteerden onszelf onderweg nog op een ijsje. Goed op tijd voor de wedstrijd ploften we in de zetel neer. 

Thijs liet deze marginale beker aan zich voorbijgaan en was maar al te blij toen bleek dat de wedstrijd niet werd uitgezonden op de Vlaamse zenders waaruit we konden putten.
Driewerf helaas voor hem toen onze Waalse vrienden van de RTBF wel voetbalgek bleken. Heremiet Thijs verdiepte zich in een hermetisch werk omtrent metalogica om door deze twee uur durende zure appel van brood en spelen heen te bijten.

Dankzij taxi Jasper – enige wandelheroïek was niet aan Stan besteed – was onze verloren zoon intussen terug aangekomen. Geheel zoals de carnistische Bijbelparabel aanhaalde, slachtten we dan ook het gouden kalf, althans de vegetarische versie ervan. Bij een dergelijk feestmaal – volgens onze eigenste Fred Huysentruyt zelfs bij elk maal – van veggieburgers en aardappelen hoorden natuurlijk wortels. Pieter hing de ongelovige Thomas uit en verzette zich tegen het koken van deze oranje cilinders. Helaas gaf Jeroen Meus hem ongelijk, en meldde hij via de 3G-faciliteiten in de Gemmenichse lucht dat stoven niet de enige juiste bereidingswijze is.

Later op de avond bleek dat Frederik toch meer kapitalistisch zwijn is dan hij zelf wil toegeven. Om de avond af te sluiten met de grootste hoeveelheid aan financiële middelen, sloot hij zelfs een pact met de duivel. Op die manier was het kinderspel om met een ontstellende hoeveelheid geluk onze zuurverdiende monopolycentjes afhandig te maken. Marcus 10:31 indachtig legde bibliofiel Thijs beslag op de laatste plaats.

We onthouden dat:
de cadmiumresten van de mijnbouw in de buurt ideaal waren om de batterijen weer op te laten
- bovenstaande prachtige woordspeling het finale verslag niet gehaald heeft
- wortels stoven toch nog altijd beter is dan ze te koken
- de grensapotheker echt wel goedkoop was

Geen opmerkingen:

Een reactie posten