Pagina's

vrijdag 10 juli 2015

Een triestig puppy'tje (122,86 km)

Fris en monter werd die ochtend aan het prachtige campingmeer genoten van onze dagelijkse portie koffiekoeken. Omdat de in de laatste twee dagen te overbruggen afstand stilaan onmogelijk leek (we heten niet Allemaal Sam) werd na La Souterraine direct besloten tot een enorme shortcut. Enkele pittoreske dorpjes werden die dag helaas een Belgisch bezoekje ontzegd, maar ook de door ons wel gevolgde "gele banen" bleken al bij al vrij rustig en met momenten (Pont du Dognon) zelfs erg mooi. 

Niet alleen sneden we zo een kleine 10 km af van het oorspronkelijke plan; door niet te misrijden, kwamen we ook enorm vroeg aan in Saint Léonard De Noblat, onze middagstad van de dag. Enorm vroeg was wel net te laat om supermarktinkopen te kunnen doen, dus besloten de luxebeestjes in ons ook nu weer op restaurant te gaan. Als het geen kebab is, is het wel pizza en net als in Anderlues (dag 1) werd de lokale Italiaan bezocht. De uitbater was erg verheugd met ons bezoek en vergastte ons op een niet aflatende stroom van serenades en ander muzikale intermezzi. Het voorgerecht (halve zak kersen), hoofdgerecht (pizza quattro staggioni) en nagerecht (een met dank aan Stan verdwaald en dit keer niet ingepakt stuk pizza margharita) zorgden voor een feestje in Pieters buik, maar de voorraadkast annex wc lieten toe de indigestie toch enigszins weg te werken. Toch was niet alles peis en vree en in pitstop Saint-Germain-Les-Belles zeeg Pieter zowaar ter aarde neer. Een ijsje, wat rust en een colaatje losten echter alle problemen op. Het cafeetje dat we hiervoor bezochten bleek een supportersclub van alle Europese topclubs, of althans, dat probeerden ze met de van dode vliegen vergeven voetbalsjaals aan te geven. Naast deze couleur locale kregen we ook onze dagelijkse portie paardenrennen voorgeschoteld en zowaar, dit keer kregen we ook een stukje Tour te zien. 

Het plan was nog steeds die avond Uzerche te bereiken, maar de af te leggen weg werkte niet echt mee. Slecht aangeduide witte baantjes, waar geen mens eerder geweest was scheidden ons van het ultieme einddoel van deze dag. Nu, intussen van geen kleintje meer vervaard, raakten we al bij al behoorlijk in Uzerche, maar de laatste en vrij pittige beklimming richting camping was er toch een tikje te veel aan. Op deze camping/cm-kamp koelden Stan, Sam en Pieter even van deze inspanning af in de koude rivier; Frederik had ondanks het recordaantal van 1700 hoogtemeters blijkbaar geen druppel zweet gelaten en paste voor deze frisse duik. 

De grootste uitdaging van de dag bleek het vinden van avondeten. Uzerche was niet de grootstad die we ons ingebeeld hadden en het aantal restaurants was op minder dan één hand te tellen. Met stip bovenaan op de lijst stond de plaatselijke pittazaak. Helaas werden we voor de tweede maal deze reis we ontgoocheld door de Franse Mersans en Melita's. Daar waar we in Arcis sur Aube (dag 4) nog wansmakelijk vlees gekregen hadden, had men in Uzerche al helemaal niets meer voor ons. Aan ons late aankomstuur kan het niet gelegen hebben, want het was begot nog maar 21 uur. De uitbater had er ook gewoon niet veel zin meer in en keek ons net niet buiten. Gelukkig was er nog een pizzeria (alweer :( ), maar omdat ze ook hier de nodige logistieke problemen hadden en we nog minstens een uur zouden moeten wachten, vreesden we stilaan een onbewuste Bobby Sands (meest foute mopje in deze blog) te worden. Gelukkig was er op het dorpsfeest een eetkraam dat ons kon voorzien van frietjes en pannenkoeken. Aan lange schragen genoten we van de lokale gezangen, helaas vergezeld van luidruchtige noorderburen achter ons. De lokale tristesse (geen kebab na 21 uur, geen lokale Teste, geen leeftijdsgenoten) droop af van een verdwaalde 12-jarige die met een zielige hondenblik in de duisternis staarde. Helaas bleek het niet mogelijk dit arme schepseltje te adopteren en lieten we hem en zijn familie achter... De laatste kilometers (nog een kleine 100) werden nog even door Frederiks wonderapparaat gehaald ('smartfeun' met GPS-functie) en gerustgesteld door deze technische ondersteuning kropen we alsnog voldaan onder de wol.

We onthouden dat:
- de camping in La Souterraine verboden is voor twee-assers
- hij bijgevolg "assistisch" is
- dit veruit de beste woordspeling was van de hele reis (copyright Stan)

-PIETER-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten