Pagina's

maandag 4 juli 2022

4 juli: een kleine wandelvakantie

Vooraleer aan onze eerste echte fietsdag te kunnen beginnen, moesten we met de trein de oversteek maken naar het Zweedse Malmö. Na het kopen van onze treintickets en fietstickets, zagen we verbazend genoeg op de informatieborden dat fietsen die dag gratis mee mochten op de trein. Bij het terugvragen van het geld van onze fietstickets was de man aan de balie helaas even verbaasd als ons met die vermelding op de borden. Toch betalen voor de fietsen dus. Stipt op tijd namen we de trein voor de mooie oversteek via de Sontbrug.


Frederik was vastbesloten om vandaag zijn langste Strava-rit ooit te delen met zijn volgers. Dat je enkel het fietsen zelf mag registreren negeerde hij en vanaf de trein begon te rijden, begon ook Frederiks recordpoging. Met 40 gratis treinkilometers en pieksnelheden tot 185 km/u werd vandaag inderdaad zijn langste Strava-activiteit, al zou dit PR van 127 km later deze reis, op een eerlijke manier, nog scherper gesteld worden.

En dan nu fietsen! Stan had de route van onze reis helemaal uitgestippeld en dus konden we zorgeloos onze gps'en volgen naar de eerste tussenstop Lund, zo'n 17 km verder. Dit was echter buiten Pieter gerekend, die van Stans afwezigheid gebruik maakte om vakkundig de gps te negeren en ons de bordjes van de Sydkustleden te laten volgen. Aangezien Lund zich ten oosten van Malmö bevindt en de Sydkustleden naar het noorden loopt, werd al snel duidelijk dat dit niet het beste plan was. Na veel stoppen, zoeken, 3 keer door dezelfde persoon gepasseerd te worden, ... fietsten we uiteindelijk toch weer de goede richting uit. Een paar kilometer verder volgde echter een volgende hindernis door slecht geplaatste omleggingsborden waardoor het kruisen van een spoorweg meer tijd en kilometers in beslag nam dan nodig. 

In Lund aangekomen passeerden we eens langs de kathedraal die veel van zijn schoonheid verloor door de stelling die ertegen geplaatst was. Na het nuttigen van een middagmaal fietsten we verder, al was van fietsen even later niet veel sprake meer. De route stuurde ons langs een wandelpad waarbij steile hellingen, trappen en andere onmogelijke hindernissen overwonnen moesten worden. 


Eens op meer berijdbare wegen aangekomen wilden Sam en Frederik de verloren tijd schijnbaar inhalen en cruiseden ze onhoudbaar door de Zweedse bossen. De kleine voorsprong die ze daarmee vergaarden leidde al snel tot het verloren rijden van de anderen. Terwijl een regenbui ons pad kruiste zochten en vonden we elkaar terug, waarna we koers zetten naar Blentarp, waar een pizzeria gelegen naast de supermarkt ons toelachte. Na het nuttigen van onze pizza's reden we verder naar een shelter die we ontdekten via een handige site die alle shelters toont. Dat niet elke bikepacker deze site kent bleek toen een Duits koppel euforisch werd bij het krijgen van de URL. 


Om de dag af te sluiten besloten we om al fietsend nog even een kijkje te gaan nemen naar een volgens Pieter prachtig meer, wat echter dik tegenviel. Misschien hadden we beter de oorsprong van de luide festivalmuziek die we hoorden opgezocht, al hebben sommigen ook vanuit hun tent langer dan hen lief was van het festival kunnen genieten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten