Pagina's

woensdag 5 juli 2017

Een herberg met 5*

Na een muesli- en drinkyoghurtontbijt, kregen we direct wat grind voor de kiezen. Bergop, bergaf, direct een pittig stukje. Bij onze eerste pitstop in Nørre Snede hadden we ondanks het ochtendlijke uur dan ook een ijsje verdiend! 

Sam, Flor en Pieter kochten er ook een set beenstukken (gecensureerd pijpen-mopje) en na deze modeshow en een sanitaire kerkstop trokken we weer op pad.




We kwamen terecht op een prachtig lichtjes omhoog kronkelend bospaadje waar we net niet omvergevlogen werden door een laagscherende buizerd. Het uitzicht was subliem en vormde één van de hoogtepunten van de reis.



De late lunch werd genuttigd in Silkeborg, maar in de McDonalds aldaar hadden ze helaas nog niet gehoord van de Veggieburger. De vleeseters lieten zich goed gaan, de veggies moesten het doen met een bulgurslaatje uit de aangrenzende Aldi. Omdat de kuren van Pieters pedaal stilaan ergerlijk werden, werd besloten alvast een reservesetje te kopen.

Gelukkig maar, want enkele kilometers later, was het over met de pret. Afvijzen van de kapotte pedaal ging nog net, maar het invijzen van de nieuwe pedaal werd bemoeilijkt door een serieus uitgesleten crank. Een zoveelste op een zitmaaier rondrijdende meneer kwam ons ter hulp, maar werd door Flor herhaaldelijk met een nogal brutale "It's fixed" afgesnauwd. 

Vruchteloos en grotendeels etensloos op zoek naar een slaapplaats, waanden we ons stilaan in Betlehem, toen de Fata Morgana-supermarkt die ineens opdoemde dan toch echt bleek te zijn. Dat we in de hemel waren, merkten we toen een prachtige Deense engel ons mountainbikend passeerde. In deze droomwereld fietsten we (wel?)lustig voort tot de totebag van Stan zichzelf naar de grond en ons terug naar de werkelijkheid katapulteerde.

Het was nu echt wel tijd om onderdak te vinden en dankzij het boekje van onze vriend Clemens vonden we een herberg annex natuurschool. We werden onthaald door een erg spirituele vrouw die "you want a shower, i don't give a shit" niet de uitbaatster bleek, en het werd een onvergetelijke ervaring. Lekkere pasta, een even zalige douche en een prachtig plekje voor onze tent. De muggen die ons noopten binnen te vluchten, konden onze pret niet bederven en voldaan vielen we in slaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten