Pagina's

donderdag 4 juli 2013

Donderdag 4 juli 2013: Sneeuwwitje

's Nachts deelden Thomas, Stan, Frederik en ik de caravan, terwijl de youngsters elkaar gezelschap hielden in een soort bungalow.  Een goeie keuze zo bleek, want woelwater Frederik besloot de halve caravan af te breken in een poging wat slaap te vinden. Bijna sneuvelde Thomas bij deze ongecoördineerde acties, maar gelukkig bleef het bij blikschade.

Niet geheel uitgeslapen vertrokken we naar Cottbus. Ook dit was op papier een kort ritje en eigenlijk viel het - zeker na de ontberingen van de dag voordien - ook echt goed mee. We hadden een andere tactiek gekozen en in plaats van bestaande fietsroutes te volgen, besloten we van dorp naar dorp te rijden over geasfalteerde wegen.

Onderweg naar Cottbus langs mooie, maar rustige autowegen, kruisten we onder meer een hert. Nu ja, net als de vechtende vosjes bleek de aanblik slechts enkelen gegeven. Net als de diertjes was ook Joris vrij schuw, en hij probeerde dan ook tevergeefs weg te vluchten van de fotograaf.





Thomas kon het intussen niet meer houden en wilde koste wat kost zijn punten weten. Toen hij de zomer herexamenvrij kon voortzetten volgde een niet te imiteren vreugdedansje. Proficiat!

Na een tochtje op de met zandzakjes versterkte dijk van Cottbus, kwamen we aan in het historische centrum. Hier werden we in een studentenhome opgevangen door Benita, die ons liet couchsurfen in haar appartement en in dat van één van haar Indische vrienden. Samen met sneeuwwitje trokken we als 7 dwergen naar de lokale supermarkt waar we toch weer kozen voor pasta.

Ondanks een beperkt aantal kommetjes en vuurtjes lukte het toch behoorlijk om een lekkere maaltijd klaar te maken. Er volgde zelfs een dessertje. Hierna werd het zware uitgaansleven van Cottbus verkend.

Al snel hadden we echter door dat zelfs Lokeren veel bruisender is dan deze universiteitsstad. Toch merkten we enkele frappante gelijkenissen op. De dancing heette la Casa en lag naast een Chinees restaurant; in de poolbar stond de muziek vrij luid en waren we quasi de enige klanten. Het voelde echt aan als thuiskomen.





We onthouden dat:
- Thomas niet op alle vakken geslaagd was
- deliberatie met geld blijkbaar te koop is
- de Indische keuken een penetrante geur verspreidde
- dit hoogstwaarschijnlijk niet aan de Indiërs zelf lag
- het in het appartement echt pokkewarm was

Geen opmerkingen:

Een reactie posten