Pagina's

maandag 8 juli 2013

Maandag 8 juli 2013

Na de uitputtende tweedaagse om vanuit Dresden in Praag te raken (236 km), werd besloten in de jeugdherberg eens goed uit te slapen. Nu ja, Frederik en Pieter hadden andere plannen. Aangezien het ontbijt in de prijs inbegrepen was, konden ze niet anders dan midden in hun slaap eens opstaan om hier toch al van te genieten. Ge zijt schooier of ge zijt het niet...

Eens iedereen wakker was, werd besloten te voet naar het stadscentrum te gaan en ginds (opnieuw) te ontbijten. Na het ontbijt kreeg Thomas een plotse angstaanval. Hij was namelijk bang om iets van de Praagse bezienswaardigheden te missen. Daarom besloot hij toch zijn fiets te gaan halen en alleen op pad te gaan. De zes overblijvers gingen te voet door de voetgangerszone (logisch, toch?) en zagen daar sporadisch één fietspiraat opduiken.



Ondanks ons wandeltempo slaagden we er toch in de burcht, wat kerken en de Karelsbrug te zien. De mooiste monumentjes liepen echter gewoon rond op straat. 's Avonds kwam Thomas ons opnieuw vervoegen en de keuze viel deze keer op fastfood. Pieter dacht na een Big Mac-menu nog een poging te doen een emmertje KFC-kip alleen te legen, maar uiteindelijk muisde hij toch onder de weddenschap vandaan (chicken).

Na het eten dwaalden we rond door Praag op zoek naar een goedkoop cafeetje. Helaas bleken die in Praag niet echt te vinden. Uiteindelijk vonden we toch een rustpunt waar we genoten van een Tsjechisch biertje. Helaas werd de voorts gezellige avond nog ontsierd door een meningsverschil omtrent het beheer van de pot. Onder grote druk gaf Pieter na een lange discussie uiteindelijk de verantwoordelijkheid af. Koning Boudewijn was duidelijk niet de enige die morele bezwaren had tegen een democratische beslissing.



We onthouden dat:
- Thomas de show van de klok gemist heeft
- hij de Praagse lente, het standbeeld van Kafka en de hangende tuinen van Praag evenmin zag
- Hard Rock café t-shirts echt wel duur zijn
- dit Evert en Joris niet tegenhield.
- Pieter zich soms gedraagt als een klein kind (deel 2)
- er naar aanleiding van de discussie een potreglement werd opgesteld voor toekomstige reizen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten