Pagina's

vrijdag 12 juli 2013

Vrijdag 12 juli 2013

Met dank aan de receptioniste bereikte ons enthousiasme een enorme piek (niet enkel ons enthousiasme, om nostalgisch de reisdubbelzinnigheid indachtig te houden). De fietstocht richting Znojmo was een verademing, zalige banen, weinig verkeer, prachtige streek gewoon!

Idyllisch was het er niet altijd, want de bunkers langs de weg herinnerden ons aan hopelijk eeuwig vervlogen Ijzeren gordijn-tijden. Bij een bende opgehitste pubers brengt zoiets in plaats van stil respect vooral een soldaatjesgevoel teweeg en de bunkers werden dan ook ingenomen door een Belgisch legerseptet.



Na een relatief korte fietstocht kwamen we aan in een overvolle herberg in Znojmo alwaar de geur van versgebraden varken en wijn ons begroette. Tot daar de dichterlijke vrijheid, want in werkelijk was de herberg akelig leeg en was de enige geur de sigarettenwalm die in de kleren blijft hangen.

Gelukkig bleek de receptioniste een polyglotte schone die de deerne van dag voordien uit ons geheugen wegblies. Ook hier dichterlijke vrijheid helaas, de dame achter de balie was al op leeftijd en sprak enkel Tsjechisch. Superhandig als je toeristen wil aantrekken :s

Maar, het moet gezegd, vriendelijk was ze wel. De kamers waren echt wel heel mooi en hun geld echt wel waard. Om Everts grote dag te vieren werd er een groot bacchanaal georganiseerd op onze kamers met chips, vuurwerk, knappe deernes en bergen wit poeder. Het vuurwerk speelde zich buiten onzichtbaar af achter de daken, de deernes bestonden helaas enkel in onze verbeelding en het witte poeder bleek afkomstig van Dr. Oetkerpannenkoekendeeg. Maar toch, topfeestje :)

Om de verjaardag toch iets professioneler te vieren gingen we bij de plaatselijke Nolle een paar pintjes nuttigen. De uitbater was geen grote fan van ons jonge gezelschap, maar uiteindelijk kregen we toch ons bier.
Bier dat zijn sporen naliet bij Thomas, want toen we terug in het hotel aankwamen werd duidelijk dat niet Joris, maar wel Mr. Munghen de enige echte bolle was van ons reisgezelschap.  

Alweer een leuke avond!

We onthouden dat:
- pannenkoeken bakken in een gamel geen goed idee is
- het toch een beetje badass is
- Evert eindelijk volwassen werd
- dit gelukkig enkel op papier zo was
- vetrolletjes op hun beurt rolletjes kunnen hebben

Geen opmerkingen:

Een reactie posten